ПРАВІЛЫ НАВЕДВАННЯ ВУЧНЯМІ СТАЛОВАЙ, БУФЕТА
1. Вучні карыстаюцца сталовай на перапынках у адпаведнасці з графікам наведвання сталовай, зацверджаным дырэктарам школы, у суправаджэнні настаўніка ці класнага кіраўніка.
2. Вучні пры наведванні сталовай абавязаны:
2.1. выконваць "Інструкцыю аб мерах бяспекі для вучняў пры наведванні сталовай";
2.2. выконваць наступныя правілы культурнага прыёму ежы:
перад прыёмам ежы памыць рукі;
за сталом патрэбна сядзець акуратна і ціха;
забараняецца прымаць ежу ў верхнім адзенні, галаўных уборах і ў спецвопратцы;
не адкрываць шырока рот, не жаваць ежу з адкрытым ротам, не "чмякаць";
не браць у рот вялікія порцыі і кавалкі ежы;
не размаўляць з поўным ротам;
не стукаць лыжкай, відэльцам па сталовым посудзе;
пры неабходнасці што-небудзь узяць са стала нельга цягнуцца праз увесь стол, трэба паціху папытаць суседа, каб ён перадаў неабходнае;
забараняецца злізваць з талеркі рэшткі ежы;
нельга дапускаць выпадкі падзення ежы на стол,на падлогу;
забараняецца катаць шарыкі з хлеба, крышыць яго; кідацца хлебам і іншымі прадуктамі;
забараняецца прыводзіць ежу іншых вучняў у стан, непрыдатны для прыёму (сыпаць соль, цукар ці іншыя спецыі ў ежу і т. д.);
забараняеццасядзець бокам да стала ці паклаўшы нагу на нагу.
3. Вучні абавязаны:
3.1. асцярожна адносіцца да маёмасці сталовай:забараняецца ламаць мэблю, сталовыя прыборы, біць посуд;
3.2. паважліва ставіцца да работнікаў сталовай, выконваць іх указанні.
4. Вучням забараняецца выносіць посуд і сталовыяпрылады са сталовай, у тым ліку з мэтай іх крадзяжу.
5. Дзяжурныя па сталовай абавязаны выкарыстоўваць спецвопратку (фартух і галаўны ўбор), адказна адносіцца да збору інфармацыі аб вучнях, якія жадаюць харчавацца; дапамагаць сервіраваць сталы для малодшых школьнікаў, дапамагаць работнікам сталовай прыбраць посуд са сталоў пасля прыёму ежы вучнямі, расставіць мэблю, падтрымліваць чысціню і парадак у сталовай.